NIEUW!

Samen maken we de wereld een mooiere plek!

Wanneer je van breien of haken houdt en geeft om de wereld om je heen, dan ben je bij Haberdas aan het juiste adres. Alle producten zijn zorgvuldig geselecteerd op dierwelzijn, ecologische voetprint en op sociaal niveau.

Zo hebben alle schakels in de productieketen een eerlijke prijs gekregen, wordt er streng gecontroleerd op goede arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn, worden de garens geproduceerd met oog voor mens & milieu en is alles 100% natuurlijk (alleen gerecyclede synthetische materialen). Alle producten hebben de beste en mooiste kwaliteit, precies wat jouw volgende project verdient!

Eerlijk
Duurzaam
Sociaal

Eerlijke garens voor een mooiere wereld!

In Nederland leven heel veel schapen, deze moeten jaarlijks (soms 2 jaarlijks) geschoren worden. De schapenhouders komen echter nog maar lastig van hun wol af.

Vaak moeten ze ervoor betalen en belandt het prachtige materiaal op een schip richting bijvoorbeeld China, waar het onder erbarmelijke omstandigheden wordt verwerkt tot ‘euroknallers’ of wordt verbrand. Eeuwig zonde en onnodig!

Wij geven de schaaphouders een eerlijke prijs voor de wol, laten het zo lokaal en duurzaam mogelijk verwerken tot gesponnen garens en proberen zo de mooie eigenschappen van wol (natuurlijk, hernieuwbaar, temperatuur regulerend, zelf reinigend) weer in ere te herstellen.

Benieuwd naar echte Achterhoekse wol?

Haberdas Brei Podcast | Aflevering 3 - Waarom je liever geen synthetische stoffen in je kleding draagt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

* indicates required

INSTAGRAM

@haberdas

FACEBOOK

@haberdas

EMAIL

info@haberdas.nl